ДАНС залови гражданин, продал слуха си

Sep 30, 2014     zhelyo     4476
ПРЕСЦЕНТЪРЪТ НА ДПС - Снощи около 22:15 часа спецполицаи от ДАНС арестуваха гражданина Щ.Й.(54) от Своге за продажба на слуха си.


Спец. акцията се провела снощи вечерта, след като съседката на задържания (леля Йовка) сигнализирала на тел. 112, че съседът й я агитирал да продаде слуха си за ПП ГЕРБ. 


Според очевидци акцията била "зрелищна". Маскираните полицаи нахлули в дома на Щ.Й. около 22:15 часа, който така и не ги чул, защото бил продал слуха си вече в замяна на 3 лукчета и 2 рекламни запалки на партията.
Само седмица преди предсрочните парламентарни избори зачестяват хората, продали поне едно от сетивата си. Някои от тях нито чуват, нито виждат какво се случва около тях. 


Психолози коментират, че това е нормално. При стресова ситуация, каквато е в страната ни от около 25 години преход, човек е склонен да "зарови главата си", както правят щраусите. Интересното е, че тази диагноза е наречена неформално в лекарските среди като "балкански синдром". 


Неправителствени организации настояват, слоганът "Купуването и продаването на гласове е престъпление" да бъде променено на "Купуването и продаването на всякакви сетива е държавна измяна".


NEnovinar
 

Какво бихте продали?

Избери отговор!
Край