ДАНС: Правителството падна заради Хавански синдром

Apr 2, 2024     zhelyo     1105
НЕ ОСОБЕНО СТРОГО, ДАЖЕ ПО-СКОРО ЛЕЖЕРНО СЕКРЕТНО - В изтекъл като детски сопол таен доклад на ДАНС, озаглавен "Невидимата заплаха: Правителството и Хаванският синдром", се твърди, че необичайната кадрова рокада на властта в България е била предизвикана от тайнствените симптоми на Хаванския синдром.

Кабинетът на акад. Николай Денков, както и лидерите на Не!Коалицията ПП-ДБ и ГЕРБ-ДПС, изглежда са били подложени на атака, водеща до непрекъснати главоболия, замаяност и раздразнителност. Тези и други симптоми на микровълновата атака са им попречили да изпълнят своите държавнически и още повече евроатлантически функции с необходимата бистрота на ума и политическа съобразителност.

Докладът описва как Бойко Борисов, Делян Пеевски и други ключови фигури в българската политика са станали жертва на невидимия враг, като техните обичайно ясни и решителни политически маневри са били обезсилени от "мъглявината" в техните умове.
Натрупаните редица недоразумения и напрежение между партньорите в коалицията довела е до невъзможност за вземане на стратегически решения, което в крайна сметка поставило на карта евроатлантическото бъдеще на страната.

Илюстрацията на Хаванския синдром, приложена към доклада, показва как микровълново лъчение, подобно на това, което предизвиква синдрома, прониква в черепа и мозъка на засегнатите, довеждайки до симптоми, които биха могли да обяснят и промените в Конституцията, случени с неясно каква цел.

От ДАНС подчертава тспешната нужда от разследване и мерки за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще, за да се гарантира стабилността на държавното управление и сигурността на националните лидери. В заключение, докладът предупреждава за неотложната нужда от създаване на стратегии за защита срещу подобни заплахи, които могат да компрометират функционирането на висшите етажи на властта и да поставят под въпрос бъдещето на България на международната сцена.

Е защо иначе ще падне сглобката?

Избери отговор!
Край