Нови разкрития на Прокуратурата: Божков десетки години корумпирал правителството, за да го свали от власт

Jul 16, 2020     zhelyo     7380
СИЙКА N' DESTROY - Говорителят на Главния прокурор Сийка Милева разкри нови детайли по плана на Васил Божков да дестабилизира демократичната българска власт.

"Обвиняемият, който се крие в Дубай и ние знаем точно къде е, дълги години е реализирал плана си за преврат. Това стана ясно от записи на разговори и SMS-комуникации, разкрити от самия него. Нагъл балък!" - заяви тя.

Според обвинението Божков години наред е давал рушвети на кадри от Държавната комисия по хазарта, финансови министри и премиери, за да осигуряват монопол на бизнеса му и данъчни облекчения в размер на стотици милиони лева.
"С това Божков е целял да омаскари невинните премиери, министри и чиновници, тикайки в ръцете им пари, с което е разчитал да настрои обществото, известно с малка, плаха доза нетърпимост към корупцията" - допълва Милева.

По този начин на Божков ще бъде повдигнато юбилейно 20 обвинение, този път за уронване на престижа на институциите, с което делата, които ще се проточат години и ще се провалят поради традициите на прокуратурата да издейства ефективни присъди за олигарси, станаха 20.

Как са допуснали такива държавници да бъдат корумпирани?

Избери отговор!
Край