Човек с 2 вагона прочетени книги зад гърба си - тъп, не ги е разбрал

Sep 15, 2021     zhelyo     5100
НАОКОЛО - Човек използва за n-ти път клишираният довод, че е прочел страшно много книги и съответно правото е на негова страна.

53-годишният Д.П. се опитал да си осигури служебна победа в спор в Интернет, за да спести на себе си и събеседника си време в прилагане на доводи и оборване на чуждите такива.

"Невъзможно е да греша, имам два вагона книги зад гърба си, а и съм бил ученик, когато образованието ни беше на 5-о място в Света, а опонентът ми е бил тогава в Ташкент" - споделя концепцията си за победа при интелектуално сървенование той.
Обективната истина обаче се оказала друга - прочитането на неизброими книги през годините е било по-скоро механична дейност по разлистване и изчитане на текста, но функционалната неграмотност на спорещия не донесла някаква форма на ментално развитие.

"Този човек е повишил самочувствието си, но не и когнитивните си способности. Иначе казано - той е самоуверено тъп." - коментира опонентът му, който има едва половин вагон книги, тъй като не е намерил чак толкова интересни четива през живота си.

Познавате ли някой, който да използва това с вагоните книги, който всъщност да е умен?

Избери отговор!
Край