Цената на труда скача двойно от ноември

Oct 1, 2014     zhelyo     4394
МИНИСТЕРСТВО НА ИКОНОМИКАТА - Държавната комисия по абсурдно и нелепо регулиране(ДКАНР) постигна съгласие с Националната работеща компания (НРК) за повишаване на цената на труда със 100% от първи ноември.


Трудоразпределителните дружества апелират за такова повишение от години, след като заплатите на повечето от тях често не успяват да покрият разходите им, което е довело системата до задлъжнялост.


Дупката в сектора е огромна, а дружествата рефинансират дълговете си с нови и нови кредити, които така и не могат да изплатят поради ниските заплати и поскъпналите други неща.
"Трудоразпределителните дружества, известни ни като работещите хора, са монополисти в тая сфера и ни извиват ръцете. Искаме да ги заменим със сирийци и роботи!" - оплакаха се работодателите, които считат, че поскъпването на цената на труда ще доведе до по-висока цена на хляба.


Все още няма данни за предстоящи протести, но предстои обсъждането на увеличението на селски съвет, където може олигарсите, затлачили икономиката с непазарната си мисъл, да замерят държавния регулатор с киндер-сюрприз.


zhelyo

 

До какво ще доведе поскъпването на труда?

Избери отговор!
Край