Бойко Борисов напусна ГЕРБ, влиза в ДБ

Nov 22, 2022     zhelyo     4014
НА ПОЛУВРЕМЕТО НА САЩ-УЕЛС СНОЩИ - Лидерът на ГЕРБ напусна партията си, несъгласен с поведението ѝ в 48-ото Народно събрание.

"Има световни кризи, има инфлация, а те не могат вече 2 месеца да решат да направят правителство. Но тръгнали да сменят изборните правила, все едно това е най-важното за хората. Или са глупави, или са лоши, но и в двата случая аз нямам място сред тях" - обяви тежкото си решение Борисов.

Бившият премиер заяви, че е десен, проевропейски човек и има още какво да даде на политиката, заради което е подал документи за членство в ДСБ, част от ДБ, тъй като е бил само в партии, управлявани от генерали, ако не броим БКП.
"Искам американски машини, а не неграмотници с хартия. В бившата ми партия не узряха за това, сигурно искат да шмекеруват. Аз не мога повече да нося отговорност за такива хора" - обясни още той.

Борисов призова ДБ и ПП да не влизат в капана на партия, пълнеща чекмеджета с кюлчета и позволяваща на просташки лидери да обиждат журналисти и съпартийци, тъй като прегръдката на ГЕРБ водела към политическото небитие.

Кой ще управлява ГЕРБ?

Избери отговор!
Край