Арестуваха клошар за производство на машини за гласуване

Nov 11, 2021     Дон Асенчо     18437
Служители на МВР откриха и заловиха клошар, който е произвеждал машини за гласуване с цел манипулация на изборите тази неделя. Наложена е мярка "задържане под стража" за 72 часа.

Прокуратурата е образувала дело срещу него. Скитникът е обвинен в производство на над 200 фалшиви машини за гласуване, които, според обвинението, той е сглобявал сам нощем в парка пред Народния Театър "Иван Вазов". За части е използвал боклуци, които е намирал в кофите в центъра.

"Удивително е колко са изобретателни някои хора, когато искат да навредят на обществения интерес" - коментира говорител на МВР.
"Надяваме се този път престъпникът да не бъде пуснат от съда. Омръзна ни да ги хващаме, те да ги пускат." - допълни той.

Това е само една от много акции срещу организираната клошарска престъпност в страната. Издирва се и клошарят, причинил засядането на кораба Вера Су. В международен план, Китай издирва клошаря, който е създал и пуснал COVID-19 в град Ухан.

"Лицето на организираната престъпност в България вече е известно. То е небръснато и немито, облечено в дрипи." - написа Иван Гешев в профила си във Фейсбук.

Трябва ли да се боим от клошарите?

Избери отговор!
Край