Агенти под прикритие спипаха незаконни залози на шах в градската градина на Пловдив

Mar 12, 2019     moro     3396
ПЛОВДИВ - След успешното внедряване в организирана престъпна група за незаконно организиране на народни танци,суперагенти на НАП направиха нов удар срещу данъчните измами, ощетяващи държавата с милиони и дори милиарди на годишна или може би дори на седмична база.

Специални агенти под прикритие се внедриха в група по шах, която съмнително се събира в градската градина на гр.Пловдив всяка събота от 10 часа, освен ако не вали.

Тук операцията е била значително по-трудна от операцията в читалището или тази на гей-круиза, където специалните агенти са се представили, че искат "ей, така да пробват". Да, правилно сте прочели - гей-круиз. Нудиският круйз е друг случай, но тази статия не е хронология на всички славни операции на агентите.
За да се внедрят успешно в шах-групата е създадена операция с кодово название "Кашпировски" - името е такова най-вече за да няма нищо общо с шаха и да не се усъмни някой.

Освен три месечния курс по шах, който е трябвало да изкарат, на агентите са издадени фалшиви самоличности с цел да се представят легитимно за пенсионери. Също, за да се слеят с групата, съставена само от хора в третата възраст, агентите е трябвало три месеца да я карат на едната пенсия и били принудени да изгледат на запис всички серии от последната една година на всички възможни пенсионерски сериали.

Само желязната подготовка и спомените от круизите са направили така, че агентите да успеят да преживеят тези нечовешки условия - въпреки, че двама от тях още след първата седмица избягали във Венецуела като се самопакетирали в пратки през DHL. 

Когато моментът настъпил и агентите най-после успели да пробият плътната стена от зяпачи около дъската за шах, веднага хванали незаконно събиране на пари от участниците под предлог, че ще си поръчват по една бира. Агентите също си поръчали бира и когато тя дошла, поискали касовата бележка.

Единственото, което успял да направи главатарят на престъпната група, притиснат от капана и суровия поглед на агентите било да ги прати на майната си. 
По случая е изготвен протокол, след като бил попитан за името, предводителят на групата се представил като Намай Гати Вхутката. Поради силната липса на зъби не е ясно дали името е правилно записано в протокола на агентите и самоличността му все още се изяснява.

Кой отговор е данъчен под приктитие?

Избери отговор!
Край