Седемте не!чудеса на България

Mar 20, 2015     zhelyo     13993
Не!Новините ще ви изтъкнат няколко неща, които да ви накарат да настръхнете от умиление. Ето:

1. У нас повечето бедни хора имат айфони. Или поне самсунзи. Високият стандарт на живот на хората с нисък стандарт на живот си е стандарт.

2. Природни забележителности, които все още не са унищожени, поругани, нацапани или съборени, за да се построи нещо чревоугодно.
3. Уникална национална кухня, която изобщо не представлява наша вариация на яденета, популярни и при комшиите. 

4. Гевреци, които винаги парят. Сложени в разтворено опърпано хартиено чувалче, родните гевреци дори при -5 градуса остават вечно пресни, топли и достатъчно чисти, за да не предизвикат съвсем смъртоносни афти в устата.

5. Същества, оцеляващи мистично при всякакви ужасни условия. Те са най-много в България, могат без храна, изглеждат болнави, не успяват да положат каквито и да е било грижи за себе си, но оцеляват. Известни са като пенсионери.

6. Болни от остеопороза товароподемни жени. Жени отвъд средната възраст, които макар и с трошливи кости могат да заредят два бидона кисело зеле с едно ходене до пазара. Те са способни спринтьорки и при вмъкване в градския транспорт.

7. Айтозлия, майко, сливналия. Песен №1, амалгама от езикови конструкти, вълшебна мелодия и географски преплитания. Панайот Панайотов е родният музикант, който няма слаба песен.


zhelyo

Кое чудо трябваше да включим още?

Избери отговор!
Край