30 000 човека бяха наети да чистят снега около НДК по време на европредседателството

Dec 12, 2017     zhelyo     6472
ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО ПАР ЕКСЕЛАНС - 30 хиляди български гърла ще бъдат нахранени покрай председателството на Европейския съвет от страна на България само от почистване на снега около НДК.

Държавната поръчка за наемането на необходимия персонал по ринене на сняг, хвърляне на сол, чупене на лед и метене на изсъхнала киша бе публикувана на шикозния сайт на Европредседателството.

"Ще има по един човек на 10-12 квадратни метра. Ще имаме и хора вътре, да ринат, ако покривът прокапе, прозорците пропущат сняг или гостите си тупат ботите по мокета със сняг, внесен отвънка" - заявяват организаторите, които държат всичко да е професионално и изпипано.
По този начин новоотритите работни места за половингодишното ни европредседателство станаха 67 милиона, като миналата седмица бяха наети 280 000 красиви хора, които да бъдат статисти по маршрута между Маринела и НДК, за да си мислят чужденците, че българите сме хубави и лъчезарни.

"Нема да се излагаме пред чужденците с непочистен сняг. НДК-то ще лъщи. Дано само чужденците не се юрнат да ходят по другите части на София, че там няма да има кой да чисти."

Ще се изложим ли пред чужденците?

Избери отговор!
Край