3 паралелни правителства ще управляват страната, партиите се обединиха

Oct 8, 2014     zhelyo     5283
БАНКЯ - Три правителства ще бъдат сформирани едновременно от 8-те партии в парламента, за да бъдат задоволени условията, прищевките и триковете на всички участници в бъдещите коалиции.

 Общото и в трите правителства ще бъде, че ще бъдат с мандат на ГЕРБ, като в едно от правителствата премиер ще бъде Бойко Борисов, едно ще има безпартиен експерт за министър-председател, а третото ще бъде оглавено от Ивайло Калфин като представител на най-малката парламентарна група и ще символизира широк консенсус.


Кабинетът на Борисов ще получи медиен комфорт от Пеевски и ще се заеме с публичните изяви, експертният кабинет ще бъде нагърбен с разпродажбите на НЕК, БДЖ, КТБ и Здравната каса, а кабинетът на Калфин ще се заеме с външната политика, за да си изградим имидж на приятели с всички, но без benefits.
БСП обяви желанието си да бъде опозиция на всеки от кабинетите и се зарече да строши парламентарния кворум, прокарвайки закон кворумът в Народното събрание да се определя единствено от настроението на Мая Манолова.


ДПС пък бе на другия полюс и дори предложи на ГЕРБ да купи парламентарните мнозинства за трите правителства, като прибавиха и гаранция "стабилност" с един леко употребен, но все тъй енергичен златен пръст.


Реформаторският блок ще подкрепя втория експертен кабинет, стига на позицията на премиер да бъде или Иван Костов, или Тити Папазов, а подкрепата за кабинета на Калфин ще бъде само от някои от депутатите на Реформаторския блок, неколабирали от предизборно, следизборно и коалиционно шикалкавене между твърди декларации и меки разговори по телефона с Банкя.


Патриотичният фронт се закле във вярност и на трите кабинета, заричайки се да свали всеки от тях, подкрепил Турция за влизането ѝ в ЕС, макар за над 50 години преговори югоизточната ни съседка да е затворила едва една преговорна глава и покрай Ислямска държава никой в Брюксел да не се и сеща за такава възможност. Приоритети.


България без цензура обяви готовност да подкрепи само експертния кабинет, ако бъде оглавен от Росен Петров, като така хем другите две правителства щели да изпъкват, хем експертният кабинет щял да вкара в затвора цялото ДПС, за да се премахне рискът от нестабилност.
Атака декларира, че ще определи подкрепата си или опозиционните си нагласи веднага щом времето се оправи, защото сега не им се излиза до Руското посолство.


АБВ еякулира в плевенски фонтан от кеф, че Ивайло Калфин е един от тримата премиери на България и обеща да подкрепи и другите два кабинета.


zhelyo

Приемливо ли е така?

Избери отговор!
Край