Прогнозите за лошо време тази седмица отлагат сделката за Левски

Jun 8, 2021     zhelyo     4405
ВИВАКОМ ГЕРЕНА - Сделката за придобиването на синия клуб от английския бизнесмен и приятел на царя на Кувейт Джоузеф Диксън се отлага поне още малко.

Причината е, че настоящото ръководство в лицето на Наско Сираков очаква банкова гаранция за $350 милиона долара, но поради дъждовното време тия дни пренасянето на толкова пари е трудна задача.

"Много внимаваме да не внесем мокри пари в клуба. Нашата прокуратура е известна като най-суровата и безкомпромисната и не искаме да се даде повод да ни повдигнат обвинение в пране на пари" - заяви посредникът на сделката Благой Георгиев, когото Диксън вчера заведе на SPA процедури във Велинград.
Очакванията са, че веднага щом времето се оправи, новият собственик ще започне строителни дейности по изграждането на новия стадион, търговски център, голф-игрище на 4 етажа и космодрум, докато с другата ръка покрива старите дългове на Левски.

Прогнозата за златен дъжд след пролетния се потвърждава и от американските санкции. Според специалисти ръцете на по-предишните собственици били вързани да не си търсят заемите и инвестициите обратно поради запори, което било зелена светлина за сделката лично от адаша на новия собственик - Джо Байдън.

Ще има ли позлатено бъдеще синият тим?

Избери отговор!
Край