Отборите от А група ще разчитат на чужденци и за публика

May 17, 2024     zhelyo     1320
ТИБЕТ ЛИГА - В дълбокия стремеж към глобализация и модернизация, футболни клубове в България прибягват до новаторска тактика за следващия сезон - планират масово да наемат платени фенове от по-зле развити дори от нас страни, за да запълнят празните си стадиони.

Тази стратегия идва като логично продължение на стратегията за налагане все повече чуждестранни играчи в отборите, жънещо успех от години.

"Нашите фенове са по-скоро на терена, отколкото на трибуните. Никой не харесва толкова българския футбол колкото играчите, получили шанс и заплата, за да жужат по терените ни" - коментира собственик на един от топ клубовете, чието име е анонимизирано, защото е в списъка с хазартни зависимости на НАП.
Програмата предвижда да се наемат ентусиазирани младежи от Африка, Близкия и Далечния Изтоци, които ще получават стипендии, обучение за български футболни песни и дори мерчандайз. Те ще имат за задача не само да ръкопляскат и пеят по време на мачовете, но и да се стрелят с ракети, както правят в собствените си държави и е общоприето и по нашите мачове.

"Това е бъдещето на футбола – международно, цветно и платено" - заключава с оптимизъм един от спонсорите на инициативата.

Кой ще ги гледа по телевизията?

Избери отговор!
Край