Ислямска държава ще бъде домакин на Олимпийските игри през 2020 г.

Aug 3, 2016     zhelyo     6853
ЛОЗАНА - Дни преди да започнат Олимпийските игри, стана ясно, че следващите такива ще се състоят в новосъздаващата се държава Ислямска. Новината бе съобщена лично от председателят на Международния олимпийски комитет (МОК).
 

"Да, решението е официално. Колкото и скептично да звучи за някои, всъщност това е най-логичният вариант и ще ви кажа защо. Ето например все повече хора напоследък изпадат в състояние на амок. А всички знаем, че коренът на думата "амок" е "мок". И отговорността за последствията от тези амоци всеки път я поема Ислямска държава. Това показва, че държавата е отговорна и последователна."


ДАЕШ от своя страна вече подготвя и включването на нови дисциплини в игрите, като стрелба с картечница, хвърляне на гранати и саморъчно изработване на бомби.
Министърът на спорта на Ислямска Държава, Папи Юсеф Агджа коментира: "Това е проект, към който се стремим още от завладяването на първите земи. За построяването на стадиони, писти и зали ще вложим пари от продажбата на петрол и контрабандни цигари."


Така, след като  държави като САЩ, Русия, Франция, Германия не успяха да се справят нито поотделно, нито заедно с Ислямска Държава на бойното поле, сега загубиха и битката на спортното.


pri6aleca 

Ще има ли спортове за жени на въпросната Олимпиада?

Избери отговор!
Край