Фалкао става български национал

Aug 21, 2015     zhelyo     5770
НЕЗНАЙНО ЗАЩО ЧИПРОВЦИ - Колумбийската футболна суперзвезда Радамел Фалкао е подал документи за придобиване на българско гражданство.


"Желанието ми е да заиграя за националния отбор на страната ви от благодарност към Бербатов, който преди около година и половина с компромисния си жест да премине от колос като "Фулъм" в скромния "Монако", за да ме замести в състава, ми проправи път към блестящата кариера, която направих в английското първенство", заяви доскорошният таран на "Манчестър Юнайтед", където записа впечатляващото постижение от 4 гола в 29 мача.


"Тази статистика сочи, че той е по-ефективен от всичките ни централни нападатели, взети заедно и аз нямам търпение да го включа в състава за предстоящите двубои", коментира националният ни селекционер Ивайло Петев. 
"Когато аз нямах възможност да играя за "Монако", Бербатов с готовност зае моето място в състава и единственото, което мога да направя, е да сторя същото за него, като застана на върха на българската атака, която той отдавна се отказа да води", поясни Фалкао на пресконференция, дадена пред посолството ни в Лондон. Радамел в момента живее в английската столица, тъй като се изявява като резерва в състава на местния "Челси"."Това, че търкам пейката в клубния си тим, не ме притеснява. Половината играчи в националната ви селекция правят абсолютно същото, но това не пречи на Ивайло Петев да им гласува доверие", заяви бъдещият български гражданин. 


Окуражен от решението на Фалкао, наставникът на новия хит в родното ни първенство "Монтана" - Ферарио Спасов, вече правел планове да го привлече през зимната пауза.


The rain

Какво е Фалкао?

Избери отговор!
Край