БФС: Мачът с Унгария ще се играе на Плейстейшън

Nov 14, 2023     zhelyo     6493
НА ДЪНОТО ПРИ ПОЧТИ СТОПЕНИТЕ ЛЕДЧЕТА - В нов обрат относно предстоящия мач между България и Унгария БФС обяви, че срещата ще се проведе виртуално на Плейстейшън, вместо на физически стадион.

По този начин драмата с мястото на двубоя отпада и възможността за саботаж от строители, запалянковци или други зложелатели става нищожна. Мачът отпадна последователно от Националния стадион "Васил Левски" в София, стадион "Хросто Ботев" в Пловдив и стадион "Дружба" в Кърджали.

БФС е потвърдил пред УЕФА кой диван ще бъде домакин за еврокваликацията с Унгария, като все още се изяснява дали мачът ще се играе на както е новото название на симулаторите на EA Sports или Konami.
С това решение, БФС цели да гарантира провеждането на мача, избягвайки рисковете, свързани с организацията на физическо събитие.

Предвидената дата и час за виртуалния мач все още не са обявени, но с лични пари Борислав Михайлов е купил Плейстейшън 5 и джойстици. Плазмата пък е осигурена от Гонзо, който примерно имал две или три, но не гледал телевизия, защото тя е за въздухари.

Ще има ли мач?

Избери отговор!
Край