Асен Василев си купи Килиян Мбапе на цената на Дюкенс Назон и Пламен Андреев

Jan 17, 2024     zhelyo     3219
ТРАНСФЕРНИЯТ ПРОЗОРЕЦ - Финансовият министър на България е новият собственик на звездата на световния футбол Килиян Мбапе.

Пред Сметната палата Асен Василев неочаквано е декларирал, че е закупил френския футболист за 1.6 милиона евро. Прави впечатление, че тази сума е далеч от очакваната пазарна цена за един от двамата най-скъпи футболисти в света наред с Ерлинг Холанд.

Според Transfermarkt сумата, платена от Василев се равнява на пазарните стойности на Дюкенс Назон от ЦСКА, и Пламен Андреев от Левски или на голмайстора на Ботев (Пд), който днес има имен ден, Антоан Бароан.
Василев подчерта, че тази сделка е част от иновативен финансов маневър, който цели да подобри бюджетното състояние на страната чрез инвестиции в спортни таланти с възможност за капитализация не само на терена, но и в социалните мрежи, маркетингови дейности и от френската социална система, в която всеки камерунчанин можел да си щипе.

"Просто имам нюх за добри сделки. Да, Килчо е оценен на 180 милиона, а аз го взимам за няма и един процент от тази стойност, но съм си такъв. Да ми е честит!" - сподели пред медии Василев, приютявайки объркания Мбапе в своя пентхаус.

Шефът на НАП Румен Спецов обяви, че лично ще провери трансфера и дали е внесено ДДС-то.
 

Вие какво си купихте за 1.6 милиона еврона?

Избери отговор!
Край