10 Не!Вероятни рекорда от Световни първенства

Jun 14, 2018     zhelyo     5127
Световните първенства са оргия за любителите на статистиката - има всякакви прелюбопитни числа. Числа като 5, 103 и дори проценти от рода на 48.3%. Ето на какви екстремуми се натъкнахме, натъкнете се и вие.

1. Най-много Световни титли - 5 за Бразилия/Лудогорец

2. Най-малко Световни титли - 0 за Естония.
3. Най-тамън брой титли - 2 за Уругвай. Какво повече може да искат от живота?

4. Най-често случвалият се финал (3 пъти) е Аржентина - Германия. Ако тази комбинация се случи на финал отново, FIFA разрешава на страната-домакин да ползва ядрено оръжие, за да предотврати скуката.

5. Най-много голове, за които ни пука, отбелязани от играч на едно първенство - 6 на Стоичков през 1994.

6. България е страната, изиграла на Световни първенства най-много мачове до първата си победа - 17. Не изглежда толкова жалко в контекста на това да не сме се класирали изобщо от 20 години, което се случва и днеска. 

7. Най-бърз червен картон - 76 км/ч, постигнат през 1968 от червения картон на съдията Лашло Жмагж, свирил двубоя Северна Германия - Атлантида.
8.  Най-случаен любопитен момент - оня път, дето турчинът ритна с топката Ривалдо по крака, а той се строполи, все едно е милениъл, обиден от всичко в Интернет накуп и дадоха червен картон на турчина.

9. Прическа, предпазила най-голям дял от световното население от загуба на девственост и венерически болести - тази на истинския Роналдо от 2002 година. Изненадващо, прическата на Данчо Лечков е постигнала точно обратното 8 години преди това.

10. Световното в Русия ще струва над 12 милиарда долара и парите за това са спечелени изцяло от търкане на талони.
 

Колко от тези рекорди знаехте?

Избери отговор!
Край