Училищата решиха: Пращат готините на безплатно море, задръстените само щели да изхабят мястото

Jun 3, 2021     zhelyo     7877
МОН - Училищата докладваха бързо, след като стана ясно, че трябва да определят кои ученици да отидат на море за без пари.

"На море е логично да пратим готините и отраканите. Те ще влеят джобните си в сферата на туризма - наргилета, дискотеки, алкохол и цигари. Ако рискуваме със задръстените и кротките, те ще отидат само да поплуват. Кел файда?" - обявиха от съвета на директорите на родните учебни заведения.

От възможността да летуват на пълна държавна издръжка ще се възползват 30 000 ученици, които ще бъдат разпределени в групи по 10 до 15 души и ще е грехота да не си направят хубави спомени с повръщане на мента с мляко.
"Разбира се, държавата не може да осигури безплатно море на всички, а критерият трябва да е измислен така, че тези, които са прецакани, да са кротките и възпитаните, които няма да мрънкат и вдигнат джабъла" - съгласиха се от Министерството на образованието.

Все пак е предвидена утешителна награда за тези, които не заминат на море, но искат да бъдат част от училищна инициатива - те ще могат да вземат участие в ремонтите дейности в училищата през ваканцията.

Справедливо ли е така?

Избери отговор!
Край