Учени: Децата вече не са най-голямото ни богатсво

Jan 5, 2011     zhelyo     2395
Многовековното разбиране, че децата са най-голямото богатство вече е отживелица, споделиха учени от Цюрих, както правят повечето учени, когато почувстват желание да им бъде обърнато внимание някак.

 

Оказва се, че модерният човек вече не възприема децата за някакво невероятно имàне и отрочетата дори не попадат в топ 10 на най-ценните неща, които могат да бъдат притежавани. 
 

Според швейцарците да предадеш половината си ДНК в малко копие на себе си и любимия човек отстъпва сериозно на това да имаш iPhone, сателитна телевизия с над 30 спортни канала, излъчващи мач нонстоп и разбира се ваучър с намаления за СПА процедури.

 

"Направихме експеримент с хиляда доброволци. На всеки предоставихме две маси - на едната имаше 4 деца на възраст между 2 и 10 години, а на другата 4 000 франка. Всеки доброволец можеше да вземе със себе си или 4-те деца, или 4-те хилядарки. Нито един не се замисли дори какво да вземе, а това беше един от най-скъпите ни експерименти, струвал 400 000 шв. франка и 4 Happy meal-a." - споделиха учените своя почин за извеждане на хипотезата си.

 
Очаква се след публикуването на това проучване много родители по цял свят да си отдъхнат, че не само те виждат своето потомство като едно досадно бреме и много деца да заживеят на открито, за сметка на система за домашно кино с тонколонки, чиито размери надвишават габаритите на Любо Ганев, макар никога да не бъдат използвани на максимум, заради суицидно-хомицидните съседи.

 

В други новини от света - в Трявна човек изпи 3 чаши кафе и продължи да не може да се изака.
zhelyo

Кое е най-ценното за вас?

Избери отговор!
Край