Пловдив се изчерпа яденето и няма какво да покаже, ако стане столица на перисталтиката

Jun 14, 2019     Македонски     5248
МАЙНА-НАЙ-НА - Пловдивски интелектуалци, незахлебили от “Столица на културата” от дълго време се пробват да заковат аргумента, който ще секне глътката и ще сецне хапката на културните шефове на страната.

"Пловдив 2019 докара 75 нови кликания на сайта на Общината, както и 64 тона повече отпадъци, а 5457234662 повече човека са се тагнали на римския стадион в Инстаграм и Фейсбук", каза младеж, който беше запитан къв им е проблемът на творците в Пловдив, че само мрънкат.

Доводът на въпросните писатели, музиканти, учители по български и музиканти без проблеми с пиенето е, че почти всеки ден има инициативи от рода на “Капана манджа фест”, “Мезе тугедър”, “Хляб на мира” и подобни.
"Няма място нито за нас, автентичните пловдивски майстори, нито за художниците ни, нито за никой. Но поне е урок да сме много по-активни и настоятелни", казва Боян, който е дърворезбар и в момента има изложба в Барселона, но не е бил включен в културната програма, защото отказал да направи 58-метров Крали Марко, който свири на гайда и държи българска роза, докато е стъпил върху заптие, византийски поп и произволен враг на семейните ценности от Брюксел.

Това, че пловдивчани не харесват програмата е естествено признак на заспалия провинциален южняшки характер на този град, категоричен е столичанин, който не се докосва до нещо не крафт и несъстейнабъл.

Произволно избрани хора от центъра на града на седемте тепета пък ни казват, че са наддали вече средно с по 6 кила от началото на културната столица с цялото плюскане, което коварно ги напада от всеки ъгъл на центъра и във всеки парк, всяка събота и неделя.

Яде ли се културата?

Избери отговор!
Край