Пеевски прие да се присъедини към проекта #dearMoon за изпращане на бележити хора до Луната

Feb 2, 2021     Митко     3579
СОФИЯ - Най-големият дарител на България, бизнесменът Делян Пеевски, е бил поканен от японския милиардер Юсаку Маезава да стане вторият от общо осем пътници, които ще се отправят на воаяж около Луната през 2023 г. в рамките на проекта #dearMoon.
​​​​​​
Замисълът зад #dearMoon е да даде уникална перспектива на 8 творци от различни области на изкуството, които след завръщането си на Земята да създадат уникални произведения, вдъхновени от лунните пейзажи.

Делян Пеевски и пътеводната му светлина, Цветелина Янева, които отскоро разтоварват от сивото ежедневие с грънчарство, останали поласкани от жеста, но все още обмислят предложението.
​​​
Макар и останалите места все още да не са заети, засега е ясно, че ако приеме поканата, Пеевски ще си прави компания с режисьора Деймиън Шазел (Първият човек).

Илън Мъск също реагира на новината в Twitter. Визионерът изглежда е притеснен от явно налагащото се преустройство на космическия кораб Starship, който ще бъде използван за мисията, тъй като Пеевски изискал все пак космическият апарат да бъде брониран с 30 сантиметра подсилена стомана.
"Предвид новините от днес и очакваното немалко увеличение на товара, изглежда че за мисията #dearMoon ще е необходим още осем към шестте двигателя Raptor, който да осигури допълнителна тяга за Starship", написа Мъск.

Какво да напише Пеевски на Луната?

Избери отговор!
Край