Ограничават квотите за завършилите специалност Обидени, което обиди много хора

May 30, 2016     zhelyo     5252
СТРАНАТА - От другия месец се ограничават бройките за прием на бакалаври в направление "Професионално обиден", съобщиха от пресцентъра на МОН. За тях ще отпаднат и евростипендиите тъй като също са в списъка на неприоритетните специалности.
 

 По неофициални данни броят на професионално обидените хора* в страната е нараснал тройно за последните 4 години. 
 

"Взехме това решение след сериозна дискусия в парламента. Не ни разбирайте погрешно! В момента пазарът на труда е пренаситен с професионално обидените хора, като това се отразява негативно на всички живеещи в нашата държава. Ние ценим високо всички тези лично засегнати специалисти и мисля че трябва да се гордеем, защото България е една от държавите в еврозоната с най-висок ръст в бранша през последните 3 години" - коментира Меглен Акунева след заседанието в сряда.
 
Взетото решение бе посрещнато с голямо неодобрение от асоциацията "Майки Против Ваксините", СНЦСК "Вегани в България" и други неправителствени организации, които обявиха че ще излязат на национален протест в подкрепа на колегите си.

 

(бел.ред. това са хората които се чувстват длъжни да са лично обидени по всевъзможни въпроси, като например: хора които са здравно осигурени на колосалната сума от 16 лв. които не проумяват как здравната каса не покрива всички медицински дейности или пък такива които искат хубави пътища но са възмутени когато са в ремонт или повишат данъците им)


Bobby

Обидени ли се чувствате?

Избери отговор!
Край