Недоразбрали готвят протест срещу първата гейминг изложба на открито в България

Jul 11, 2023     zhelyo     4366
Настоящият текст е с пропагандна цел и е спонсориран щедро от компания, която би се радвала да ви превърне в 2D Animator или нещо от сорта.

НА КРИСТАЛ
- Група недобре осведомени хора с ярко мнение ще протестира срещу първата гейминг изложба на открито в България, която ще се проведе от 10 до 24 юли в градина "Кристал" в София. Лятното издание на „Art Behind Evolution” ще бъде достъпна безплатно за всички минувачи и това начумери чувствителни към съвсем друга тема хора.

Застъпниците за семейните традиции (без древногръцките) и борци с гейминг пропагандата обявиха, че демонстрацията им ще бъде мирна, но не отговарят, ако Господ реши чрез някой от тях да демонстрира гнева си.
“Не можем да допуснем такова безобразие, деца минават от тук. Също така на пейките наоколо се пие и алкохол в големи количества, кой знае как ще повлияят тези изображения на подпийналите. Не ми се мисли в какво ще се превърне общността тук" - споделя тревогите си минувач, гледащ осъдително творбите на графичните дизайнери на Evolution Engineering Bulgaria.

"Няма да протестираме срещу самото изкуство, всеки има право да твори, стига да не се парадира с неморални неща. Всъщност тези картини изглеждат като от филми или компютърни игри, не схващам защо изобщо ги наричат гейминг, но ходи ги разбери какво им е в главата на тия хора" - анализира творбите Димитранка Гичева-Кенсингтън, която живее в чужбина и си е дошла за няколко месеца да проветри апартамента. Тя допълва, че на Лондон, където живее, било пълно с такива и положението ставо все по-зле.

Организаторите на изложбата обаче обясняват, че гейминг е английски термин за компютърните и видео игри.

"Ма де да знам какво е това гейминг, те непрекъснато си сменят имената, добавят си нови неща. Лъжат нещо, за да ни успят, но народът е буден и няма да се вържем. Ако беше нормална изложба, защо е безплатна? Откъде пари? Това е очевидно пропаганда, която ни изсипват в очите" - категоричен е човек, който подкрепя протеста, но не му е удобно да участва в него заради горещините.
 

Какво ви е отношението към гейминга?

Избери отговор!
Край