Мерцедес ще ползва AI в новите S-класи за противодействие на дупките в България

Jun 5, 2023     На Боянчо брат му     2841
МЕРЦЕДЕСИСЛАВА - Компанията от немския Студентски град е съзряла възможността и се възплзва от недостатъците на пътната настилка в България.

Идеята им е дошла по време на едно от посещенията им на Швейцария на Балканите, чиято цел е била тестването на новата S-класа директно в един от най-сериозните им пазари.

"Наши конкуренти използват навигацията, за да настроят трансмисията по такъв начин, че колата да вози възможно най-меко. От опит сме се убедили, че това не помага срещу дупки и кратери, които могат да се намерят по българските пътища, затова нашата цел е една идея по-величествена", споделиха от компанията.
Концепцията им е, че ИИ сам ще отбелязва локациите, където е отчел непредвидени отклонения в притегателните сили и своевременно ще предупреждава при повторно преминаване оттам и дори ще катапултира водача и пътниците с делтапланер, докато премине през неравността и те ще кацнат обратно в купето след това.

Тези локации ще бъдат автоматично споделяни между шофьорите на премиум лимузините. По този начин се предвижда разширяване на пазарния им дял.

Срещу скромна месечна такса от 99€ ще се отключва възможността гласовият асистент да разпознава водача, в моментите в които цитира или перефразира Христо Стоичков. На местата, на които това се е случило, ще се отбелязва за в бъдеще като такова с повишен риск от радар или камера за превишена скорост.

Трябва ли ни и тази екстра?

Избери отговор!
Край