Плоскоземлянството се зародило заради липса на глобус в кабинета по география

Dec 7, 2020     Дали Илиев     2365
ОБСЕРВАТОРИЯТА В АЙТОС - Учени от обсерваторията в Айтос разкриха за пръв път пред обществеността как се е пръкнала масовата заблуда, че Земята е плоска. Заблуда, развила се в световни мащаби от секта до политическо движение, а в близко бъдеще и самостоятелна държава на плоскоземците с плоско данъчно облагане и вечерни шоута с плоски шеги, излъчвани по телевизори с плосък екран.

 "Плоскоземлянството се пръкна една есенна сутрин в Айтос", разказва доц. Михаил Стратосферидис, старши оператор на телескоп към обсерваторията в Айтос. И след това пояснява, че заради всеобщата криза и недоимък в материалната база на училищата в началото на прехода, учителите по география масово започнали да преподават само с плоски карти и атласи, защото глобусите от кабинетите по география до един били продадени на битака за постигане на бърза ликвидност от ученици, целящи да си купят жетони за аркадни игри и дъвки "Турбо". 

И така от училище на училище, преподаването само върху плоска карта неизменно оставяло убеждението у поне 2-3 ученика във всеки от класовете, че Земята е плоска като карта и може да се навие на руло. 
"Липсата на глобуси в училище даде старта на Плоскоземлянството", заключи доц. Стратосферидис. 

Потърсени да коментират сензационното твърдение  за зараждането на Плоскоземлянството, от Политическо движение "Плоското е новото водоравно" заявиха:
"Земята е плоска и ако не беше плоска щяхме да се учим на глобуси, не на плоски листове. Неслучайно още от древността картите са се рисували върху пергамент. Сега масонски организации изкуствено насаждат идеята, че Земята е обла, като оборудват училищата с глобуси, а сайтове за фалшиви новини като Гугъл дори правят компютърни симулации на овална земя само и само да промият съзнанието на човечеството". 


И все пак тя се върти?

Избери отговор!
Край