Фестивалът „София мирише” ще се проведе на неочаквани места в столицата

Aug 5, 2014     zhelyo     6842
СОФИЯ - И тази седмица ежегодният летен фестивал "София мирише" ще предложи куп изненади на жителите и гостите на столицата, предават организаторите - топлото време и трудещите се за създаването на миризмите бактерии и микроорганизми.


От кофите за смет, миришещи на несполучлива комбинация от сирене, маслини и гробницата на Тутанкамон след импровизирана тренировка по баскетбол в нея, та до подлеза на Централна Гара миризмите през летния сезон не спират да изненадват, размечтават и унасят тези, които ги подушат.


В градския транспорт, който е неразделна част от традиционния фестивал, ще се качват периодично бездомници, които през лятото се славят като изобретатели на нови видове миризми, сякаш да си бездомен в град с минерални извори е оправдание да се опиташ да си направиш къщурка от миризми.
"София мирише" 2014 ще бъде част от кампанията за културна столица на Европа след 5 години, като тогава столичани ще се опитат да възпроизведат Одата на радоста чрез различни миризми на разложена биологична маса.


В други новини от страната - и там мирише лятоска.

zhelyo

Допринасяте ли за миризмата?

Избери отговор!
Край