Фандъкова: До 2030 София ще има качествен строеж или ремонт, който да не я направи по-грозна!

Jun 9, 2017     zhelyo     6647
СОФИЯ, МОЙ МАЛЪК КАДАСТРОНЕН ЛОНДОН - Столичният кмет Йорданка Фандъкова се закле в Бойко Борисов, че в града до 2030 ще се случи поне един ремонт или строеж по качествен начин и без естетически инциденти.


Обещанието идва в момент, в който около двумилионният град навлиза в своя пубертет и започва да се осъзнава, че не е особено секси, нито пък интелигентен, но за сметка на това става все по-задръстен.


"Дойде време за смелост, за мечти! Представете си плочки, които не се разтварят като упсарин във вода след 2-3 по-силни дъждовни прояви. Представете си фасада, която е хубава не само на проект, но и се вписва сред околните пейзажи. Представете си преасфалтирана улица, на която капаците за шахтите не изглеждат, сякаш много силна горила ги е огъвала, за да паснат!" - за първи път дръзка и решителна прозвуча Фандъкова.
"Имаме воля, но няма да ви кажа каква точно съвсем и как я имаме."


Новината бе разтълкувана като предвестие за първия по рода си небостъргач със старинна архитектура, изцяло зелен с подземен паркинг, който хем е в периферията на града, хем е на комуникативно място с добра гледка към Витоша, която не я закрива.


zhelyo

 

Какво ѝ е на София?

Избери отговор!
Край