Йорданка Фандъкова ще мие краката на първолаци в новия фонтан на Витошка

Sep 16, 2013     zhelyo     15408
Новият фонтан на ул. Витошка, който бе определен за "Най-красивото биде в света за 2013-а година", ще бъде използван за отбелязването на Първия учебен ден в столицата. Кметът на града Йорданка Фандъкова ще поздрави избрани първокласници,измивайки нозете им във фонтана.


"Ходенето на училище в София е мечта за всяко дете - оцеляването с тежка раница на гърба през препятствия като кучешки глутници, опасни кръстовища и шикозен градски транспорт каляват децата и те стават по-конкурентоспособни" - обяви с патос и гордост Фандъкова.


Фонтанът, построен след консултации на хидроинженер Доган и изглеждащ идеален за биде, писоар и място, в което човек да преплакне нозе, ако е стъпил в някоя кална улица, ще бъде място, в което първокласниците ще получат символичен тласък към света на познанията, придобиването на умения и посредствеността.
Както е известно, Първият учебен ден се организира в подкрепа на цветарите, които продават холандски цветя у нас, за да бъдат дарени на учителките, които да се чудят какво да правят цялата тая флора.


Същевременно стана ясно, че подобни фонтани ще бъдат построени из цяла София, за да може населението да тушира миризмата на своите нозе.


zhelyo

снимка: Соросоиден Вампир с дебела раница


 

Какъв беше вашият първи учебен ден?

Избери отговор!
Край