Другата гледна точка влиза в учебната програма

Mar 29, 2022     sebastoyan     14093
МОН - Изучаване на другата гледна точка от следващата учебна година предлагат от министертвото на образованието и науката.

"Идеята е учениците да имат достъп до повече гледни точки, за да бъдат по-добре информирани" - така мотивира предложението експерт от МОН.

На заседание на съвместната работна група по образование и наука бяха представени някои от учебниците, по които децата ще учат от следващата учебна година.
В часовете по математика ще се учи нумерология, а по български език учениците ще изучават и македонски.

В учебника по география например ще има урок по теорията за плоската земя. По история ще се изучава другата гледна точка на Перущенското и Баташкото кланета.

Учебникът по физика и астрономия ще бъде преименуван на "Физика, астрономия и астрология". От него отпадат някои уроци като първи и втори закон на термодинамиката, а на тяхно място ще се изучават Нострадамус и зодиакалните знаци.

Също така експерти от предаванията "На кафе" и "Новото познание" са се заели с изработване на учебник по алхимия, тъй като предметът ще се въведе във всички училища от следващата учебна година, като алтернатива на учебните часове по химия. 


"Не може училището да е място, където да се манипулират децата ни. Те трябва да знаят и другата гледна точка и да изучават алтернативната истина." - заяви родител, одобряващ промените в учебната програма.

Каква е формата на Земята?

Избери отговор!
Край