Днес е денят, след който децата никога повече няма да пипнат подареното им на Коледа

Jan 5, 2024     zhelyo     4580
СВЕТА - Днес отбелязваме световния ден на Вече ми писнаха коледните подаръци.

Според данни престижния Институт за Сезонни Играчки на тази дата всички деца по света окончателно спират да си играят с нещата, които Дядо Коледа е положил под елхата.

Става въпрос за най-харесваните и желани дарове, а не за досадните работи и по-скучните играчки, които само бяха разопаковани на самата Коледа, за да не стават за връщане на джуджетата с касова бележка и прибиране на парите.
Експерти от Института споделят, че това явление е в резултат на "синдрома на временната радост и разглезената неблагодарност". Интересно е, че въпреки че децата прекарват месеци в очакване на Коледа и мечтаят за специфични подаръци, реално забавата от тях трае само няколко дни.

"Децата бързо губят интерес към материални вещи и търсят нови стимули. Това е естествена част от тяхното развитие. Не бива да се тревожим, че подаръците се оказват в шкафа – това е просто знак, че детето расте и изследва света по нови и интересни начини. Просто ще си отмъстите след време, когато то ще ви чака да умрете с десетилетия, за да му оставите апартамента, но вие ще се държите!" - коментира поведенческият експерт Дороти Гринч от английската Детска педагогическа стая.

 

Колко време ви отне да набавите подаръка срещу колко време му се радваха?

Избери отговор!
Край