Църквата отменя постите, били плод на веганска пропаганда, съсипвала над 80 дни в годината

Nov 16, 2023     zhelyo     2838
СВЕТИЯТ СИНОД - Българската православна църква отмени постите, които досега бяха задължителни за всички. Това съобщи на пресконференция днес пловдивският митрополит Николай.

"Постите са плод на веганска пропаганда, която отнема радостта на хората в повече от 80 дни в годината на миряните. Няма да допусна това антибългарско нещо да продължава.", заяви духовникът.

"В днешно време има достатъчно други начини за пречистване на тялото и духа, без да се налага да се лишаваме от месо, яйца и млечни продукти. Може да закусвате смути от кейл два пъти седмично и готово."
Той обясни, че постите са били въведени в ранното християнство, когато храната е била оскъдна и хората са се нуждаели от начин да се хранят здравословно. "Днес обаче храната е в изобилие и няма нужда да се ограничаваме, има едни вносни демони, които се опитват да ни казват какво да правим и какво да не правим", каза той.

Отмяната на постите беше посрещната с радост от много православни християни, които се оплакваха, че постите са били трудни за спазване и са им причинявали неудобства и пристъргване.

 

Постихте ли?

Избери отговор!
Край