Шок! Брасика Ацида ни атакува до дни

Nov 14, 2018     Сериозен журналист     4293
СТРАНАТА -  Първите няколко случая на есенната Брасика Ацида бяха регистрирани още в края на октомври, а до края на този месец се очаква бум в цялата страна. Явлението не е ново, но според експерти и тази година ще засегне стабилно джоба на българина.

Брасика вирее в студени помещения като тавани и мазета и се развива напълно до края на декември. Предпоставка е наличието на дълбоки бидони.

„Още в събота минах през пазара в Люлин и бях засегнат“, споделя асансьорният техник Росен, който и миналата година е бил сред регистрираните случаи.
Към момента не са предприети сериозни мерки, но в търговската мрежа има достатъчно количество ориз, който традиционно неутрализира Брасика Ацида.

„Понякога засегнатите прилагат голямо количество домашна ракия, което може да бъде опасно“, предупреждава хомеопат от Силистра, запазил анонимност.

Сред народа щамът Брасика Ацида е известен като „кисело зеле“, което е малко обидно да ви го поясняваме, но допущаме, че има такива, дето не са схванали и да не вземат да се паникьосат тия ми ти служители на ДАНС.

Ще слагате ли кисело зеле?

Избери отговор!
Край