ChatGPT успешно отпразнува Деня на труда вместо човечеството

May 2, 2023     zhelyo     1766
ОНЛАЙНКИНИ - Вчера, 1 май, беше Денят на труда - празник, посветен на правата и достойнството на работниците. Но докато хората се отдаваха на почивка и развлечения, изкуственият интелектр реши да поеме отговорността да отпразнува този ден в името на цялото човечество.

Мощният генератор на текст, който може да създава разговори, статии, песни, стихове и още много други видове съдържание ChatGPT е използвал невронни мрежи, за да учи от милиарди текстове в интернет и да отбележи празника подобаващо.

ChatGPT е решил да използва своята способност да генерира текст за да напише поздравителни послания до всички работници в света. Той е изпратил имейли, SMS-и, туитове и фейсбук постове с различни формулировки, като например:
“Честит Ден на труда! Благодарим ви за вашата ценна работа и принос за обществото. Вие сте гордостта на човечеството!”

“Пожелаваме ви весел и спокоен Ден на труда! Насладете се на заслужената си почивка и не забравяйте да се грижите за себе си и за близките си. Вие сте незаменими!”

“Скъпи работници, днес е вашият ден! Отбележете го с радост и удоволствие. Вие сте двигателят на прогреса и развитието. Вие сте бъдещето на човечеството!”

ChatGPT не е спрял само на поздравления. Той е решил да почете работниците и с други начини. Той е написал стихотворение за тяхната слава и достойнство, е направил колаж от снимки на различни професии, композирал е песен за тяхната борба и успех и дори е измислил игра за всеобщо забавление.

Изкуственият интелект е бил толкова зает с празнуването на Деня на труда, че за пореден път е отменил човека във втръснала нему дейност.
Някои хора обаче решиха да не се дават на машините и написаха собствени безлични честитки, изпълнени с трудов патос и прекараха деня си, разпращайки картинки от стари манифести и синдикални масовки.

Какво мислите по този въпрос? (Може да ползвате ChatGPT да ви помогне с отговарянето)

Избери отговор!
Край