Българите спряха да пият ракия, била прекалено веган

May 30, 2024     zhelyo     1041
НСИ - Ракията, традиционната българска напитка, изпада в немилост сред местните любители на алкохола. Причината? Оказва се, че ракията е „прекалено веган“. Тази причина променя възприятията към ферментиралия плодов еликсир на мъдростта сред традиционалистите у нас.

След като се разбра, че ракията не съдържа никакви животински продукти, нацията все повече отбягва доскорошния символ на българщината, като според НСИ само за година в страната консумацията на ракия е намаляла с 12%.

„Какво ще е следващото? Ще се окаже, че и шопската салата е веган? Особено ако вместо сиренце, е настърган отгоре ѝ продукт“ - възмущава се нашенецът Всеволод Красноселски от Димитровград.
Според мнозина, веганизацията на обществото представлява сериозна заплаха за традиционния начин на живот. „Това е поредният удар срещу българската идентичност, с ракията се опитват да ни обезличат отвътре и да ни превърнат в меки марии като тях!“, коментира друг традиционалист, заклел се в дома си да не допусне повече ракия, кисело зеле или лютеница.

Производителите на ракия са изправени пред предизвикателството да възстановят доверието на клиентите си, като обещаха да направят ракия от кебапчета.

Как се пазите от веганщина?

Избери отговор!
Край