Без бой над учители на първия учебен ден, 64 000 деца излъгани, че ще станат хора

Sep 15, 2014     zhelyo     8344
СТРАНАТА - Почти 64 000 първокласници преминаха за първи път училищния праг, освен ако не са ходили с техните, за да гласуват или да бъдат записани в  училището.


И тазия порция първолаци бе залъгана със светло бъдеще, ако се отдадат на образователната система, базирана на временнно наизустяване на текстове, преди да бъдат забравени завинаги и да се наложи зазубрянето на следващите.


Първият учебен ден в страната мина гладко, а по-големите ученици (разбирай след 3-ти клас) се отдадоха на положително пиянство, като не посегнаха този път на своите учители, а някои преподаватели дори бяха почерпени от своите възпитаници.
Освен традиционните вдъхновени майки и баби, десетки по-кекави бащи също се отдадоха на ежегодния патос около първите стъпки на отрочетата им в образователна система, обещаваща им след 13 години по 3 места в сферата на висшето образование и сетне - по половин работно място в ресторант за бързо хранене, call-център или като търговец на гласове.


Междувременно еуфорията бе ограничена и не бе позволена да се ползва от бежанци поради страх, че ако докопат познанията ни, те може да си направят успешна цивилизация, която да отвори успешни lafk-и и да запише хитове като на Криско.


zhelyo
 

Защо такава еуфория?

Избери отговор!
Край