Не!Ръчник за родители: Как да отговорим на 10-те най-чести детски въпроса?

Jun 17, 2021     zhelyo     12596
Ако искаме някога децата да сменят памперсите ни на старини, трябва да сме любезни и да се грижим за тях. Претупването на въпросите им с лаконична досада не е от полза - трябва да се постараем да оставим ярък отпечатък в детското съзнание. Ето съвети как да отговорим на най-честите питания на рожбите си или рожбите на нашите близки:


1. Защо небето е синьо? - Защото на Господ жена Му е искала да обзаведат стаята на момченцето им в типичен цвят.

2. Защо Дядо Коледа следи дали слушам? - Защото него го следят от службите дали си върши работата, понеже получава пари от републиканския бюджет за дейността си. Голяма част от данъците на мама и татко и баба и дядо отиват за Дядо Коледа и други въображаеми работи.
3. Защо не мога да взема нож за игра на детската площадка? -  Защото ще започне надпревара по въоръжаване, а Тони има баба-рускиня, която ще му подари ядрено оръжие и ще останете без пясъчник накрая.

4. Как летят птиците? - Наужким. Всъщност висят на много тънък конец, висящ от самолет, закачен за Луната.

5. Къде отива Слънцето през нощта? - Пътува с все по-голяма скорост, отдалечавайки се от мястото на Големия взрив, насочвайки се към неизбежната финална победа на ентропията - когато всички частици ще бъдат безвъзвратно разделени като родителите на Мими.

6. Имало ли е динозаври, когато баба е била малка? - Да. И очевидно баба ти е победила.

7. Защо полезната храна не е вкусна? - Тя е вкусна само за тези, които ще имат магически способности и ще отидат в училището на Хари Потър. Само мъгълите не я харесват.
8. Какво ще стане, ако не си мия зъбите? - Феята на зъбките не взима мръсни зъби, а тия пари наистина са ни важни, сине, понеже скоро всички работи ще ги вършат роботи и хората няма да имаме препитание.

9. Може ли сладолед? - Разбира се. Сладолед звучи супер безобидно, защото няма и да усетя времето, когато ще почнеш да искаш джобни за цигари и ще почнеш да събираш пари за смяна на пола, защото видиш ли сме те родили с грешните полови органи.

10. Откъде идват бебетата? - Стара Загора. Има завод. Има и в Китай, но тамошните са фалшиви, въпреки че също работят.

Колко е безкрай плюс едно?

Избери отговор!
Край