Чалготека организира курсове по езика на глухонемите

Jun 26, 2019     DJ кмета     2418
СТУДЕНТСКИ ГРАД - Дискотека в Студентски град стартира обучение по жестомимичен език за студенти. Пред заведението вече се трупат опашки от желаещи, които иначе не идват в този район по светло.

„С приятелите ми много се кефим на идеята, най-накрая ще можем да си говорим вътре без да крещим“, споделя с пресипнал глас студентка, на която ѝ е писнало да лъже техните, че си губи гласа по седем пъти на месец, заради студеното време през юни.

Организаторите заявяват, че курсът ще е платен, но ще има отстъпки за клиентите, хвърляли най-много салфетки в заведението. Така щели да подкрепят образованието в културния център на галактиката – Студентски град.
„Мега е тая раота. Като го науча тоа език, ше моа си го пиша в сивито, като се пиша за раота в колцентровете“, разсъждава студент от нова специалност включваща психология, публична администрация и е поръсена с икономика.

Видни и невиждани професори от БАН подкрепиха идеята. Според тях ръкомахането и без това е универсален език, с който се разбират същества от различни краища на вселената.

Ще го бъде ли езика на глухонемите?

Избери отговор!
Край