Ватиканът застана срещу пластичните операции и козметиката: Бог решава кой да е красив и кой - грозен

Apr 10, 2024     zhelyo     1950
ВАТИ КАНЯТ - С писмо, озаглавено "Divina Aesthetica" ("Божествена естетика"), одобрено лично от папа Франциск, Ватиканът се обяви срещу търсенето на земна красота чрез хирургическа и козметична намеса.

В този нов апостолически документ се подчертава, че всяка опит за промяна на външния вид може да компрометира "божественото вложение" във всяко човешко същество.

"Divina Aesthetica" се занимава с редица модерни изкушения като стремежа към вечна младост, прекомерната употреба на козметика и зависимостта от пластични операции. Във връзка с това, папа Франциск призовава за възхвала на природната красота и приемане на външния вид, дарен от Бог.
"Истинската красота идва отвътре и се отразява в добротата, състраданието и любовта към ближния", се подчертава в текста, а хората с невзрачен вид, дефекти и криви зъби трябвало да приемат Божествената си мисия да бъдат такива.

Според документа, външната привлекателност е решение на Създателя и допълването и подмяната ѝ е грях. Ватиканът изразява притеснение, че модерният култ към красотата може да отведе хората по пътя на повърхностността и самообсебеността, което отдалечава от истинските християнски ценности.

"Нека Бог решава кой да е красив. Когато някой с пластични операции се възпроизведе, неговото дете ще наследи грозните му гени. Не можеш да избягаш или излъжеш Всевишния." - пише още в текста.

Грях ли е?

Избери отговор!
Край