Суровикин ще брани паметника на съветската армия с три реда окопи, драконови зъби

Aug 24, 2023     zhelyo     2686
СОФСКВА - Генерал Сергей Суровикин, който беше освободен от поста командир на Въздушно-космическите сили на Русия след обвинения за участие в преврат, ще бъде пратен с мисия в България, съобщиха от Кремъл. Според официалното съобщение, Суровикин ще бъде назначен за специален представител на Русия за поддържане на културните и историческите връзки между двете страни.

"Трябва да се докажа, че нямам нищо общо с Вагнер. Или с Лусио Вагнер. За да не ида при Пригожин" - потвърди новината пред Не!Новините генералът.

Една от основните задачи на генерала ще бъде да осигури защитата на паметника на съветската армия в София, който е чест обект на атаки и вандализъм от протестиращи и активисти. Планира се Суровикин превантивно да бомбардира цялата останала част от София, за да постигне възпирателен ефект.
Той ще подеме защитните си задачи още днес, като първото му предизвикателство ще бъде защита на монумента от феновете на Левски, които имат мач срещу отбор от Нацистка Германия - Айнтрахт Фрафрунг.

Според непотвърдени слухове, Суровикин ще разположи три реда окопи около паметника на Съветската армия, както и драконови зъби - бетонни прегради с остри шипове, използвани за спиране на танкове. Той ще разполага и с лична охрана от 100 души от "Вагнер", които ще бъдат въоръжени с автоматични оръжия, ракетомети и ще опъват палатки за преминаващите край паметника жени.

Някои български политици и общественици изразиха недоволство от назначението на Суровикин и призоваха за демонтаж на паметника като символ на съветската окупация и репресиите на комунистическия режим, който тя е довела в България. Те обаче се скараха помежду си кой е по-голям дисидент.
 

Ще се справи ли?

Избери отговор!
Край