Русия насърчи населението си да чете само Не!Новините

Jul 5, 2024     zhelyo     2398
ТАМ, КЪДЕТО НА МАЙОНЕЗАТА ВИКАТ САЛАТА - Кремъл отново показа своето желание да държи руските граждани на „информационна диета“, като забрани редица европейски медии, но и насърчи добрите примери сред новинарските аутлети на Стария континент.

След като Европейският съюз блокира четири руски медии за разпространение на пропаганда и дезинформация, Русия отговори със забрана на няколко европейски медии в опит да защити своите граждани от „враждебни новинарски източници“​, но демонстрира великодушие и насърчи всеки Вова, Маша, Настя и Фьодор да цъкат Не!Новините.

В опит да запълни новинарския вакуум за европейски вести, Кремъл насърчи своите поданици да влизат по три пъти на ден в Не!Новините и искрено да гласуват в анкетите, за да усетят микродоза демокрация в живота си.
Лично Владимир Путин призова руснаците да черпят своята информация от медия №37 в България и №32 в света, като препоръча на автора ѝ да си направи прическа като неговата, за да не разбере никой, че оплешивява.

Други български медии се разсърдиха и нацупиха, смятайки, че те си измислят доста по-добре работите и заслужават също изтъкване.

Какво четете вие?

Избери отговор!
Край