Родители пратиха абитуриенти на бал с нормални, удобни дрехи, спестеното дариха за децата в Йемен

May 27, 2022     zhelyo     17809
БЪЛГАРИЯ - Страхотен урок по човещина и прагматичност дадоха родители на своите 12-класници, като им показаха, че нещо може да бъде специално и без клишета.

Родителите на абитуриенти от Бургас обявиха на целия випуск, че вместо с костюми и рокли, които няма да бъдат облечени повече, децата ще могат да отпразнуват завършването си по-скромно, но помогнали на тези, които наистина имат нужда.

"Ние всеки уикенд си слушаме чалгичка и си избухваме на кръчма. Няма нужда да го правим малко по-кичозно срещу много повече пари" - споделят гордите майки и бащи.
Празнуващите няма да бъдат откарани с големи джипове и суперавтомобили, а средства ще бъдат спестени и от кувертите, тъй като единият татко имал нелегална дестилерия и щял да дари алкохола.

"По този начин ще помогнем на Йемен, защото никой не говори за Йемен. Само украинци това, украинци онова. А вижте какви коли карат? И се питахме защо никой не обръща внимание на гладуващите в блокираната от Саудитска Арабия пустинна държава? И едно от децата пита - ами ако никой не помага, нека да помогнем ние!" - със сълзи на очите признава родителка, която е купила на дъщеря си едно мъничко сузуки за 4000 лева, вместо чисто нова кола, за да може да помогне на нуждаещите се.

А защо помагате на Y, a не помагате на Х, като Х е:

Избери отговор!
Край