Пригожин към руския народ: Путин и политическият боклук ви крадат в услуга на шепа олигарси

Jun 15, 2023     zhelyo     2929
ТЕЛЕГРАМ - Евгений Пригожин обяви, че е мислел Владимир Путин за приятел, но в последните седмици е осъзнал, че руският президент служи на частни интереси, а не на руския народ.

Финансовият благодетел на Частната военна компания "Вагнер" обяви, че Алексей Навални е прав и се покая за това, че в услуга на статуквото си е затварял очите за палата в Геленджик и срещите в Осемте джуджета.

Той се обърна към руския народ в сърцераздирателно видео, в което каза следното:
Скъпи руснаци, чеченци и други подобни,
Днес аз се обръщам към вас с едно много сериозно послание. Искам да ви разкажа за това, което се случва зад гърба ви, докато вие страдате от бедност, безработица, замърсяване и цироза. Чуйте истината за това как Путин и неговите приближени използват вашите пари, вашите ресурси и вашето доверие за своя лична облага.

Вие знаете ли, че Путин е най-богатият човек на света? Той притежава около 200 милиарда долара, които са скрити в офшорни компании и фондации, докато вие обеднявате с всяка секунда. Тези пари са откраднати от вас - от данъците ви, от продажбата на нефт и газ, от корупционни сделки. Путин не работи за благото на Русия.

Обградил се е от раболепен политически боклук. Хора, които го подкрепят и изпълняват неговите заповеди без да мислят за последствията. Те управляват парламента, правосъдието, медиите, армията, разузнаването и всички други институции. Те са хората, които подават лъжливи информации, подтикват към насилие, преследват опозицията и потискат свободата на словото. 

Путин отдалечава Русия от цивилизования свят и я е превърнал във втора Северна Корея. Руският народ можеше да е културен, икономически и политически двигател на обединена Европа, но сега е посмешище дори за най-бедните азиатски страни като Афганистан.

Има начин да променим това! Има начин да спрем Путин и неговите слуги да ви крадат и да ви лъжат. Има начин да освободите Русия от тиранията и да я върнете към демокрацията и просперитета. Този начин се нарича операция “Чисти ръце”.
Операция “Чисти ръце” е инициатива, която аз започнах след като се вдъхнових от примера на българския главен прокурор Иван Гешев. Той е човекът, който смело се зае да разследва и да наказва олигарсите и корумпираните политици в България. Той е човекът, който започна операция “Чисти ръце” в България, която има за цел да почисти държавата от престъпници и да възстанови правовата държава.

Аз реших да направя същото за Русия. Аз реших да използвам своя опит и ресурси като основател на частната военна компания “Вагнер” за да разкрия и да разоблича престъпленията на Путин и неговите приближени. Аз реших да се обърна към руския народ, за да кажа това, което знам, и да ви призова за подкрепа.

Операция “Чисти ръце” е операция на народа. Тя не може да успее без вашето участие и вашата солидарност. Аз не мога да направя всичко сам. Аз не мога да се боря срещу цялата система на Путин. Аз не мога да гарантирам вашата безопасност или вашето бъдеще. Но аз мога да ви дам надежда. Надежда, че има друг път за Русия.

Надежда, че има друг лидер за Русия.

Надежда, че има друг живот за Русия.

Про-кремълски медии побързаха да обяват Пригожин за соросоид и попитаха колко пари е получил от американското посолство, за да предаде Русия.

За кого сте в Русия?

Избери отговор!
Край