Немски фирми идват в България, за да почерпят опит в пътното строителство

Oct 9, 2018     Draxler     11632
Водещи немски строителни фирми, впечатлени от качеството на уличните ремонти и строежа на нови пътища в България, идват у нас, за да почерпят опит от българските си колеги.

На специално организиран форум, който ще се проведе в луксозен столичен хотел, български експерти ще разкрият пред слисаните немци тънкостите на пътното строителство, запълването на дупки и реденето на плочки по тротоарите.  

Ще има и кетъринг, уточняват организаторите, който ще е с български продукти, но предвидени за износ, че да не се натровят гостите.
Гостите от Германия ще бъдат посветени още в тайните на обществените поръчки и усвояването на европейски средства. Специални лектори на форума ще бъдат представители от българската фирма „Еврокинти“ АД, която през последните няколко години се утвърди като рекордьор по спечелени поръчки.

Надявам се успешно да пренесем българския опит на германска територия, защото през последните години доста некачествени аутобани се направиха в Германия. Голям проблем са ни и тротоарните плочки, които постоянно се мърдат. Когато вали дъжд и стъпиш в една от тях, ставаш целият в кал. Много неприятно. Дано и Берлин някога да се нареди до София, която отдавна заема едно от водещите места по развитие на пътната инфраструктура“ - споделя ентусиазирано един от немските участници в обмена на знания.

Пътните инженери от Германия няма да бъдат затормозявани единствено с теория. За да се запознаят с добрите практики, те ще направят организирано посещение на ремонтните дейности на ул. „Граф Игнатиев“ в столицата, където ще имат възможността да се докоснат до висините на българската строителна мисъл.

Draxler

Качествени ли са уличните ремонти в България?

Избери отговор!
Край