Обвиниха Меркел в купуване на гласове, организиране на изборен туризъм

Sep 23, 2013     zhelyo     4646
Изборите в Германия отново преминаха под знака на съмнението в честността им, съобщават едва няколко по-независими от политическата върхушка местни медии. Категоричната победа на Християндемократическия съюз, воден от Ангела Меркел, мнозина отдават на купени гласове и изборен туризъм.


"Автобуси с хора, имащи немски паспорти, идващи от Австрия, Швейцария и Дания за пореден път опорочиха вота. Това са хора, които дори не говорят добре немски, но имат право на глас" - възмущават се немски избиратели, разочаровани от фасадната демокрация.


Сигнали за купени гласове, особено в по-малки населени места, както и редица нарушения на изборния процес съпътстваха целия изборен ден, като мизата за купен глас варираше от 200 до 500 евро.
Предизборната обстановка в Германия също не предвещаваше демократичност - липса на каквито и да било дебати или сблъсъци на идеи, която бе компенсирана от цинизъм, лични нападки и яростен популизъм не предложиха на немския избирател право на обоснован вот.


Тепърва се очакват и докладите на международните наблюдатели, но се очаква немският изборен процес да бъде силно разкритикуван, а за пример на Германия да бъдат дадени чудесните демокрации в България, Русия и Беларус.


zhelyo

Трябва ли България да помогне за демократизирането на Германия?

Избери отговор!
Край