​Гърция като ЦСКА – започва на чисто от Древна Елада

Jun 23, 2015     zhelyo     6781
АТИНА - По всичко изглежда, че мъките на затъналата в дългове Гърция са към своя край, след като страната реши да обяви фалит и да започне „на чисто“. 


Това обяви премиерът на южната ни съседка Алексис Ципрас.


„Всякакви варианти за спасението на Гърция бяха обсъждани през последните няколко месеца, но ние решихме да вземем най-достойното решение и да започнем отначало. За целта ще бъде създадена изцяло нова държава на базата на Древна Елада. Страната ни обаче ще запази историята си и няма да приеме създаването на други гръцки държави. Надяваме се всички гърци да припознаят новата държава както своя“, заяви Ципрас след тайно двучасово заседание на гръцкия парламент.
Очаква се новата Гърция да измине дългия път от древността до настоящето с по-разумно управление и умерени инвестиции. Много от гърците вече определиха подобно решение като най-доборото чистлище за грешките на управниците през последните години.


Самият премиер Ципрас пък призна, че идеята е вдъхновена от българския ЦСКА, който трябва да започне новия сезон от „А“ окръжна футболна група, а дълговете на клуба да останат в миналото, или пък нещо съвсем различно, понеже там всичко е предпоследно.


Венелин Костадинов

Ще припознаете ли новата Гърция?

Избери отговор!
Край