Забраняват Дядо Коледа, нарушавал GDPR

Dec 19, 2018     Vlad     5179
ЛЮКСЕМБУРГ - Глоба от 10 милиарда евро и забрана на Дядо Коледа да съставя списък с лични данни на непълнолетни и малолетни граждани и селяни: това е решението на Европейския съд от днес.

„След множество оплаквания се направи проверка на лицето Дядо Коледа. Установи се, че преждеспоменатият системно нарушава член 172, параграф 94, алинея 37, точка 22 от Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2018 година. Ще му бъде наложена глоба и ще трябва да преустанови дейността си“, заяви изненадващо трезвеният Жен Дър Юнкер. Вече се създаде фейсбук група на деца от целия свят. В следващите дни се очаква масов протест във всички по-големи градове. За изненада има и хора, които подкрепят решението на Съда:

„Ама какъв е тоя да събира лични данни, уе? Той буквално живее в Лапландия, значи там се налапват с обществени поръчки, и за да му е чистта съвестта, решава да върне малка част от средствата, колкото да не сме капо“, заяви интелигентен човек, никога неполучаващ грантове от чуждестранни организации. Много икономисти смятат, че ще се формира черен пазар като резултат от забраната на дядоколедавщината. Ще има много по-малко играчки за децата, защото Никлъс трябва да внимава да не го хване джендърмерията от Брюксел.
Нашата медия се свърза и с добрия старец. Ето какво сподели той:

„Не ме интерсува решението на бюрократите, пфу. Аз съм заплаха за тяхното съществуване, защото наистина давам подаръци напълно безплатно, а не ги лъжа, че са безплатни и да взимам пари от данъкоплатците. Ще продължа да работя нормално, могат да ме хванат за брадата.“

Какво прави с личните данни Дядо Коледа?

Избери отговор!
Край