Европейският енергиен съюз щял също да е въздух под налягане

May 8, 2014     zhelyo     4005
БРЮКСЕЛ, БЕЛГИЯ - Разговорите за създаването на Европейски енергиен съюз ще започнат само тогава, когато всички страни дадат съгласието си той да бъде въздух под налягане, а правилата му да могат да бъдат прескачани, ако някой успее да завърти нещо по-изгодно.


"Разбира се, че идеята за обща търговия с горива звучи справедливо и ще защити най-малките държави, но техните политици няма да получават лобистки комисионни, което е тъжно. Ще обречем на глад колегите в България" - сподели Ангела Меркел, чоплейки носа си вурст.


Ако Европейският енергиен съюз бъде въздух под налягане също колкото политическия съюз, Европа ще има шанса да забие поглед в нова купчина бумаги, да създаде нов тромав и прекалено скъп бюрократичен апарат, който да се издържа, за да имат работа няколко хиляди преводачи, а популистките партии на Стария континент ще имат нова опорна точка, с която евроскептицизмът им да се налага като модерен.
"Идеята Енергийният съюз да е също толкова пожелателен, колкото Европейският, изглежда угодна за всички политици, тъй като в областта на енергетиката им е по-изгодно нещата да се решават на дребно, за да прихванат оттук и оттам", твърди и бившият канцлер на Германия - Герхард Шрьодер, който днес е съветник на Газпром.


Въздухът под налягане представлява 68% от Европейския съюз понастоящем, което може и да се е покачило покрай евроизборите заради безпредметните информативни клипчета на Европейската комисия, опитващи се да покажат ползите от ЕС, но всъщност не казващи нищо, твърдят специалисти.


zhelyo

 

Има ли келепир в Енергиен съюз?

Избери отговор!
Край