ЕС разреши използването на бездомни котки в храните

Feb 5, 2024     zhelyo     52002
БРЮКСЕЛ - Промени в общото европейско законодателство разрешават добавянето на котки и части от котки в храните на територията на ЕС.

Над 60% от европейците заявяват, че искат да пробват с надеждата да открият евтин протеин, чрез който да редуцират разходите си за храна.

Специалисти считат, че уличните котки са отговорът за много проблеми в хранително-вкусовата промишленост - отглеждали се сами, без нуждата от хиляди човекочасове фермерска дейност.
"Една баба от съседния вход отглежда 130 улични котки. Знаете какви са пенсиите и какви са способностите на българския пенсионер. Следователно това е изключително евтин и лесен за стопанисване източник на протеини, а и някои котки са толкова дебели, че са източник и на ненаситени мазнини" - споделя Котерина Мачкова от Българската агенция по безопасност на храните.

По изчисления на Евростат само в големите градове на Стария континент живеят над 2 милиарда бездомни котки, а броят им ставал десетократно по-голям, ако се добавят и полудомашните дворни котки в селата. 

"Европа може да яде 10 години само котешко и пак няма да се свършат котките, които ведро ни будят с разгонените си звуци. Те са ключът към хранителната независимост на европа от диктатурите по света" - споделя политологът Фелини Гатев.

Кисела жена, която обича котките и не може да си представи, че ще се ядат, попита "а защо не бездомни кучета?"

Бихте ли хапнали коте?

Избери отговор!
Край