България осъди България в Страсбург

Oct 17, 2013     zhelyo     8031
България осъди България в Страсбург и ще получи от страната 40 милиарда евро обезщетение, след като бе призната за виновна по обвиненията за пропуснати ползи заради корупция и нелепост.


"Страсбург се произнесе, че България е попречила сама на себе си да бъде читава и по-богата страна, допускайки да бъде пропита с корупция, схеми, ниска образованост, шуробаджанащина и повсеместна нелепост" - предават кореспондентите ни от Европейския съд по правата на човека.


Делото се води от 3 години, като съдът признава, че България е ограничила правото си да се развива и над 20 години си е отказвала възможността да се отдалечи от тоталитарното си минало, заради което днес е с ограничени възможности и трудов капацитет.
България е пропуснала срока, в който да обжалва решението, понеже е смотана, така че то е окончателно и не подлежи на преразглеждане. Не е ясно откъде тя ще намери 40 милиарда евро, за да си плати, но да е мислила, преди да простее.


Това не е единственото дело на България срещу България, като страната ни се съди за фалшива демокрация, телефонни измами, изнасилване и системно нарушаване на спокойствието заради шумно слушане на чалга в малките часове.


zhelyo

На чия страна бихте отсъдили по делото, ако бяхте съда в Страсбург?

Избери отговор!
Край